kamenný kříž

Z dvoustupňové kamenné základny vyrůstá vysoký kamenný kříž s vysokým reliéfem ukřižovaného Krista a s architektonicky utvářeným podstavcem. Podstavec je tvořen čtyřbokou patkou přecházející konkávním vyžlabením v konvexně vydutou spodní část vyššího hranolového dříku ukončeného římsou profilovanou ze spodní strany oblounem, shora tvaru nízkého, konkávně projmutého komolého jehlanu. Dřík na čelní straně nese reliéfně vystupující nápisovou desku tvaru obdélníka s vybranými rohy se sekaným nápisem v humanistické kapitále: KDO TEN KRZIZ / DAL POSTAWI / TI / ŽADA OTCZE / NASSA ZDRA / WAS MITI / A 1776 D 9 IULII / M N //. Pod nápisovou deskou vystupuje reliéfní mušlový ornament doplněný volutově stáčenými páskami. Na bočních stranách se nachází pravoúhlé vpadliny s reliéfním zobrazením čabrak. Na vrcholové římse podstavce je umístěna kubická patka kříže, z níž oblounovým odsazením vystupuje zužující se vysoké vertikální břevno kříže. Z břeven, jejichž ramena jsou trojlaločně ukončena, vystupuje vysoký reliéf Kristova těla velmi rustikálního ztvárnění s disproporčně velkou hlavou, k níž je připevněna železná trnová koruna. Na čelní straně ukončení vertikálního ramene se nachází reliéfní vykrajovaná nápisová blána se sekanými iniciálami: I N / R I //.