děkanství

Fara je situována v severní části, v sousedství zámku a kostela. Jedná se o patrovou budovu na obdélném půdoryse, krytou valbovou střechou. Náročněji ztvárněné vstupní průčelí je orientované k jihu. Fasáda o čtyřech okenních osách je členěna lizénami. V hlavní ose se otevírá vstupem a nikou v patře se sochou sv. Jana Nepomuckého. Severní průčelí je jednodušší, členěné pouze okny (rovněž čtyři okenní osy). Interiér nebyl navštíven. Před farou se rozkládá předzahrádka, vymezená dřevěným plotem na podezdívce z pískovcových kvádrů a pilíři, které ukončují jehlancovité stříšky z pálených tašek. Dva pilíře tvoří průchod ke vstupu do fary. Z východu ji uzavírá zeď na podezdívce z pískovcových kvádrů. Na západě se k jižnímu průčelí fary váže pilířová brána z pískovcových kvádrů, osazená novodobými plechovými vraty. Za farou je situováno hospodářské zázemí, jehož budovy jsou rozloženy do tří stran čtverce. Ze severu je dvůr uzavřen stodolou, z východu částečně přestavěnou budovou (původně kolna?), ze západu patrně stájemi. Stavby jsou obdélné, kryté valbovými střechami. Předmětem ochrany je děkanství na příslušném pozemku. V prostředí kulturní památky se nachází plot na podezdívce, ohradní zeď, brána a hospodářské budovy.