dům

Dům č. p. 177 se nachází v ulici Vrchlického, jihozápadně od Mírového náměstí, na jižní straně ulice Vrchlického. Dům č.p. 177 je jednopatrový řadový objekt na obdélném příčně orientovaném půdorysu. Hlavní (severní) průčelí obracející se do komunikace je v přízemí a patře šestiosé. Druhou, čtvrtou a šestou osu zleva představují obdélné okenní otvory v padlém poli šambrán se štukovým obdélníkem v parapetu, která jsou vyplněna okny dělenými poutcem v jedné třetině odshora na spodní a horní obdélné nečleněné pole. První a pátou osu zleva tvoří obdélné dveřní otvory v padlých polích šambrán, vyplňují je jednokřídlé dveře. Třetí osa zleva, obdélný dveřní otvor s trojlaločným záklenkem, je vyplněn dvoukřídlými dveřmi. Přízemí je opatřeno pásovou rustikou. Obdélné okenní otvory patra, které bylo vysazeno na konzolkách spojených segmentovými oblouky, s profilovanou šambránou vyplňují dřevěná dvojitá okna osazená do líce a dělená v jedné třetině odshora poutcem na horní a spodní dvoukřídlé pole s nečleněnými křídly. Průčelí je horizontálně členěno prostým soklem, profilovanou průběžnou parapetní římsou okenních otvorů prvního patra a zakončeno je zdobnou profilovanou římsou korunní. Objekt kryje sedlová střecha kombinovaná s mansardou. Střešní krytinu tvoří eternitové šablony.