zámek

Zámek, k němuž na J přiléhá park a na SZ hospodářský dvůr, je situován v severní části obce. Zámek je tvořen třemi obdélnými křídly. K hlavnímu křídlu se pojí dvě kratší křídla, z nichž západní bylo novodobě přestavěno. Před jižním průčelím, orientovaným do parku, jsou umístěny tři pískovcové sokly. SZ od zámku se rozkládá hospodářský dvůr, jehož budovy jsou rozmístěny na pravoúhlém půdorysu. Ohradní zeď s pilířovou branou je dochována na západě areálu. V jižní části parku pouze samostatně stojící brána. Na SZ areálu se rozkládá zámecká zahrada, oddělená od parku zdí. V její východní části utilitární novodobé stavby. Dvůr: Na jihu je situována původem patrně barokní budova (J hospodářská budova), na kterou na SV téměř v pravém úhlu navazuje V hospodářská budova, zřejmě chlévy. Ze severu je dvůr uzavřen poměrně dlouhou novější hospodářskou budovou - patrně stodolou. Její stěny jsou částečně členěny slepou arkádou a otevírají se vjezdy. V Z části dvora samostatně stojí barokní špýchar, na jihu s novější utilitární přístavbou. V prostoru dvora stojí zděný, patrně zčásti původně obytný cihlový přístavek, zřejmě z počátku 20. století. Západně od něj je situovaná cihlová stavbička na obdélném půdorysu, krytá střechou s valbičkami a vížkou, pocházející z 1. třetiny 20. století. V dvoře stojí i další novodobé utilitární stavby z 2. pol. 20. století. Areál dvora je vymezen plotem, na SV s novodobou bránou. Předmětem ochrany je zámek, západní křídlo zámku, východní křídlo zámku, jižní hospodářská budova, východní hospodářská budova, špýchar, park, čtyři pískovcové podstavce, ohradní zeď a brána a příslušné pozemky. V prostředí kulturní památky se nachází severní hospodářská budova a cihlová stavbička s vížkou.