zámek

Areál zámku je situován v jádru obce (v současnosti na západní straně obce). Zámek čp. 1 stojí na západní straně areálu, bývalý pivovar čp. 39 západně od budovy zámku, kašna v otevřeném předdvoří (severozápadně od západního křídla zámku), brána I.na východní straně zámku, brána II. na východní straně areálu, brána III. jižně od brány II., socha sv. Jana Nepomuckého v parku jihovýchodně od bývalého pivovaru a základy románského kostela jihozápadně od západního křídla zámku. Východně od zámku se dochovala původní ohradní zeď. Předmětem ochrany je areál zámku - zámek čp. 1, pozůstatek hospodářského dvora zámku s bývalým pivovarem čp. 39, kašna, brána I. s brankou, brána II., brána III., základy románského kostela, socha sv. Jana Nepomuckého, ohradní a tarasní zdi a pozemky vymezeného areálu.