židovský hřbitov

Hřbitov na půdoryse blízkém lichoběžníku, o rozloze 1709 m2, je situovaný v extravilánu, JV od centra Zlonice. Je dostupný odbočkou ze silnice na Bakov a Beřovice. V blízkosti se nachází městský urnový háj. Ohradní zeď tvoří opracované kamenné kvádry (sever), cihly (západ) a novodobé cementové prefabrikáty (jih a východ). Kovářsky zpracovaná vstupní brána s brankou jsou situovány na východě. V jihovýchodní části hřbitova, v blízkosti vstupu, je situován malý hřbitovní domek lichoběžníkového půdorysu, vystavěný z kamenného zdiva, krytý pultovou střechou. Jeho severní průčelí je prolomeno pravoúhlým vstupním portálem a dvěma úzkými okénky. Na hřbitově se nachází asi 120 náhrobků převážně pískovcových, zmenší části mramorových nebo žulových. Některé náhrobky zdobí ornamentální rostlinný dekor. Předmětem ochrany je židovský hřbitov s náhrobky, ohradní zeď s branou, hřbitovní domek a k tomu náležející pozemky.