tvrz

Areál bývalé tvrze (pozdější fary) je situován v jádru obce. K jihozápadnímu nároží stavby přiléhá pilířová brána s navazujícím úsekem ohradní zdi. Ohradní zeď se nachází také na severozápadní straně a na severovýchodní straně s pilířovou branou. V areálu byly mezi lety 2001 - 2003 postaveny drobné utilitární stavby. Tvrz je čtyřkřídlá patrová budova kolem malého obdélného nádvoří, s hlavním vstupem v severozápadním průčelí, završená valbovou střechou s keramickými taškami bobrovkami. Segmentově zaklenutý vstup lemovaný lizénami, akcentovaný segmentově proloženou římsou, vede do valeně sklenutého průjezdu. Hladké fasády, členěné tabulkovými okny osazenými v líci fasády a lemovanými šambránami s lištou, ukončuje fabionová římsa. Fasády nádvoří člení lisénové rámce, prolamuji pravoúhlá okna. Patro východního křídla zdůrazňuje uzavřená arkádová chodba; středový segmentový záklenek a čtyři postranní půlkruhové dosedají na hranolové pilíře s římsovou hlavicí. Předmětem ochrany je areál bývalé tvrze - bývalá tvrz čp. 1, ohradní zeď a pozemky areálu.