zámek

Rozhlehlý areál zámku s bohatou sochařskou výzdobou parku (o rozloze 19,26 ha) je situován SZ od náměstí B. Hrozného, na tzv. Zámeckém vrchu. Předmětem ochrany je zámek, studna, západní terasa, váza s bukranii, dvě vázy s maskami a dvě (?) neorenesanční vázy, schodiště se sochami Apolla, Venuše, Dne a Noci, schodiště s alegorickými sochami živlů, schodiště s alegorickými sochami čtyř světadílů, alegorické sochy čtyř ročních období, domek zahradníka, dvě mramorové lavice, dvě sochy lvic, dvě sochy lvů, dvě sochy sfing a sochy antických bohů - socha Dia, Hefaista, Venuše, Pomony, neznámé bohyně, Neptuna, alegorické sochy dvanácti měsíců, alegorická socha Architektura, alegorická socha Sochařství, alegorická socha III., alegorická socha IV. (v současnosti pouze podstavce), kamenný stůl s lavicemi, ohradní zeď a plot, park a příslušné pozemky.