židovský hřbitov

Hřbitov se nachází 2 km jihozápadně od obce Hostomice pod Brdy na hranici běštínského katastru při patě zalesněného kopce Chlumek. Jeho pozemek vymezuje kamenná obvodová zeď dozdívaná režným cihelným zdivem. Při severní stěně jsou patrné fragmenty márnice obdélného půdorysu. Po jejím východním boku býval patrně původní vstup. Jednotlivé náhrobky jsou z různých časových období Dochováno je kolem 160 náhrobních kamenů. Nejstarší náhrobní kameny, provedené v pískovci s texty v hebrejštině, se nacházejí v horní jižní části. V severozápadní části pozemku jsou situovány náhrobky mladší s hebrejským textem a daty v němčině. Zde se nacházejí i kameny z leštěné žuly ve tvaru obelisku. Předmětem ochrany je hřbitov s náhrobníky a pozemky vymezeného areálu.