zámek

Areál zámku je situován na V okraji obce. Jádrem celku je zámecká budova, jež je vsazena do Z konce areálu. V od ní se rozkládá rozsáhlý park, v němž se nacházela kolekce soch, z níž se podařilo nalézt je dva exempláře: bustu muže a plastiku Saturna; ztratily se sochy: Putti, Pieta, Herkules. Další socha Putti se dodnes nachází v nice novodobého schodiště, umístěného před V průčelím zámku. V parku, který je vymezen ohradní zdí, se nachází několik objektů: služební domek (při Z okraji parku), zahradnický domek čp. 5 (při J okraji parku), špýchar (při S okraji parku). K památkově chráněnému celku dále patří zámecká kaple Panny Marie Bolestné, která se nachází asi 200 m V od parku, s nímž byla spojena alejí.