městský dům

Samostatně stojící zděný dům, sokl z kamene, omítky hladké, vápenné (okr x bílá), štítová orientace. přízemní dům, v přízemí vstupní dveře původní, s obloukovým nadsvětlíkem. Střední rizalit vystupující do štítu, ve štítu v rizalitu dvě obdélníková okna. V přízemí po stranách vstupu dvě okna, kolem všech oken jednoduché šambrána. Barokní štít, nad římsou mezi přízemím a štítem jsou na sloupcích po stranách pískovcové vázy, nahoře ve štítu piniová šiška. Sedlová střecha, plechová krytina. Vstup v mělké špaletě se segmentovým záklenken, nepůvodní dvoukřídlé dveře s římsou odděleným nadsvětlíkem. Vstupní rizalit je v patě záklenku přerušen profilovanou římsou. Korunní římsa je profilovaná pouze na hlavní průčelí, na ostatních stranách ji nahrazuje prosté okosení pod nevelkým přesahem střechy. Štít je segmentově vykrajovaný, rozdělený římsami na dvě etáže + segmentový fronton. Obrys je lemován římsovým profilem. Okna v dolní části štítu mají nadokení římsy a společnou římsu parapetní. Ve 2. etáži štítu je volské oko, s dvoukřídlou paprsčitě členěnou výplní. Boční průčelí vpravo: hladce omítané, čtyřosé, s bíle namalovanými šambránami, okna nepůvodní. Boční průčelí vlevo: čtyřosé, v 1. ose zprava druhotný vstup s ocelovou zárubní. Pod 1. a 2. osou zleva jsou sklepní okénka, levé s kamenným ostěním. Zadní štítové průčelí domu je v přízemí čtyřosé, ve štítě jsou dvě okna na společné římse, ve vrcholu volské oko. Úprava souvisí pravděpodobně s poslední adaptací objektu.