venkovský dům

Přízemní dům, v přední části zděný. Uprostřed hlavního průčelí objektu vstupní dveře původní se stlačeným nadsvětlíkem. V levé části dvě obdélníková okna, v pravé části dřevěný výkladec s dvojicí sloupků po stranách a dřevěným firemním štítem. trojúhelníkový štít zděný se dvěma okny. V zadní části objektu roubený, s pěti obdélníkovými okny. Štít dřevěný, dvojitý ze svisle kladených prken. Ve štítu dvě velká obdélníková a tři malá okna. Okna hlavního průčelí: levé osmitabulkové v líci fasády, pravé nečleněné, obě s kamennými profilovanými parapety a malovanými šambránami. Vstup v mělké špaletě, má pravoúhlé pískovcové ostění se zaoblenými vnitřními rohy + nadsvětlík. Dveře dvoukřídlové, výplňové, se sloupkovou klapačkou, z 2. poloviny 19. století. Pod 1. osou zleva je patrné kamenné ostění ležatě obdélného sklepního okénka. Sokl z pískovcových kvádrů. Okna ve štítě: osmitabulková, v líci + 2 drobná čtvercová po stranách + volské oko ve vrcholu. Boční průčelí vpravo je hladce omítané, s nepatrným přesahem střechy na skrojených konzolách stropních trámů. Jediné okénko náleží hygienickému příslušenství. Levé boční průčelí je v přední části zděné, hladce omítané, bez oken, kdežto zadní polovina mírně ustupuje, je obedněna prkny a přesah stropních trámů je podepřen řadou druhotných stojatých vzpěr.