stodola usedlosti čp. 1

Průjezdní stodola uzavírá V stranu areálu bývalé rolnické usedlosti čp. 1, která se nachází na J okraji vsi podél silnice vedoucí na Boseň. Stodola podélného půdorysu krytá sedlovou střechou s taškami, je orientovaná ve směru S-J. Stavba vyrůstající z nízké kamenné podezdívky je z převážné části roubená se svisle bedněnými štíty, pouze S průčelí je vyzděno z pravidelně opracovaných pískovcových kvádrů. Průjezd, který se nachází přibližně ve střední části stavby, je shodně uzavřen dvoukřídlými dřevěnými vraty. Na J průčelí a V straně stodoly jsou dochovány mezi trámy roubení zbytky vymazávky. K J průčelí přiléhá nízký zděný objekt s trojicí chlívků. Předmětem ochrany je stodola a vymezený pozemek. Na ploše památky se nachází nechráněný dům usedlosti, chlívky a hospodářský objekt.