venkovský dům

Přízemní okapově orientovaná usedlost, situovaná v historickém centru obce. V pravé části uličního průčelí se uplatňuje mírně předsunuté žudro. Střecha valbová, nad žudrem v pravé části domu polovalba ve směru do ulice. Kolmo za světnicí (za ustoupenou částí uličního průčelí) navazuje hloubkový hospodářský trakt. Střešní krytinou je pálená keramická taška (bobrovka). Průčelí žudra prolamují vstupní dveře s novodobou pultovou stříškou, čtyřkřídlé novodobé okno, dvojice větracích otvorů podstřešní sýpky ve štítové stěně a mezi nimi drobná nika. Na žudro navazuje zasunutá obytná část, která je osvětlena čtyřkřídlým novodobým oknem. Fasáda hlavního uličního průčelí je dnes novodobá hladká. Hloubkový hospodářský trakt lemuje náspí s cihlovými pilířky. Hloubkový hospodářský trakt navazuje na podélně orientovaný objekt, který uzavírá úzký prostor dvora. Hospodářské objekty jsou kryty sedlovou střechou krytou pálenou keramickou taškou. V interiéru zůstalo zachováno množství stavebních detailů, včetně dekorativní hliněné omítky s obloučky.