vila

Dvoupatrová historizující novostavba z roku 1903 se secesní fasádou a výrazně zdobenými štíty. Podlaží jsou od sebe oddělena průběžnou římsou. Přízemí oživuje plochá pásová rustika, v patře secesní sgrafita. Nároží jsou zaoblena. Sedlovou střechu krytou břidlicí v nárožích zdobí vázy. Intaktně zachovaný dům s množstvím cenných původních detailů. Předmětem ochrany je dům čp.521 na příslušném pozemku. Nedílnou součástí domu je zahrada (parc.č.2828) s částečně dochovanou původní zelení a ohradní zdí, výrazně architektonizovanou na severní a východní straně (ve zbylé části zřejmě pochází ze starší stavební etapy). Na východním nároží pozemku stojí altán a do stavby zapojená starší výklenková kaple. Doporučujeme doprohlásit za KP.