areál fary

Ve východní části obce při silnici směrem na Býkovice se nachází stavební soubor fary s hospodářskými budovami, bezprostředně navazující na budovu kostela, dříve obklopeného hřbitovem. Uzavřený areál fary sestává z vlastní obytné budovy, vystavěné na obdélném půdorysu a dvou hospodářských budov na půdorysu písmene L. V severní části areálu se nachází stodola s průjezdem do dvora a kolnou, na níž navazuje hospodářská budova na východní straně dvora. Celý farní areál je chráněn zděnou ohradní zdí. Na východní straně je k faře přistavěna menší budova s navazující ohradní zdí, přiléhající k budově kostela, v níž je vstup se segmentovým záklenkem, vedoucí do prostoru mezi kostelem a areálem fary. Z tohoto prostoru vede do dvora pravoúhlý vstup, umístěný v ohradní zdi mezi farou a hospodářskou budovou. Hlavní uliční vjezd do dvora je situován na jižní straně areálu.