fara

Areál fary čp. 3 se nachází naproti kostelu Zvěstování P. Marie u průjezdní komunikace nedaleko náměstí K. J. Erbena na severní straně. Směrem ke komunikaci je vystavěna patrová farní budova na obdélném půdorysu. Po pravé straně budovy je kamenná zeď o výšce cca 220 cm navazující na sousední objekt čp. 4. Průčelí po levé straně budovy od vstupních dveří taktéž s ohradní kamennou zdí a vstupními vraty uchycenými v pilířových sloupcích. Areál fary je vymezen k JV straně obvodovou zdí sousedního objektu čp. 4, která dále pokračuje po hranici stav. parc. č. 207 a 208/1 drátěným pletivem. Od komunikace směrem JZ byl areál farní budovy uzavřen kamennou zdí a oddělen od poz. parc. č. 232/1 (pozemek býv. tzv. štěpnice, kamenná zeď chybí, stržena). Objekt bývalé stodoly uzavírá areál farní budovy od SZ strany, ke kterému byla přistavěna stavba s průjezdní bránou umožňující výjezd směrem do polí a objekt bývalých chlévů (havarijní stav, JV směrem ve dvoře).