radnice

Areál sestává z budovy radnice a ohrazeného hospodářského dvora se stodolou. Pseudorenesanční patrový, v půdoryse obdélný objekt radnice nese členěnou fasádu, v přízemí a v nárožích s omítkovou bosáží. V jihovýchodním rohu vyrůstá z hmoty patra čtvercová věž zakončená dlátovou střechou a čtyřmi štítovými nástavci, plasticky členěnými horizontálně i vertikálně. Obdobný štít je nasazen i v severní části východního průčelí. Přízemí prolamují obdélná okna se segmentovými záklenky, v patře jsou umístěna okna obdélná s rovnými překlady. Západně od budovy radnice se nachází obdélná hospodářská budova orientovaná ve směru S-J. Její jižní štít je opět pojednán v pseudorenesančním tvarosloví. Plochu mezi touto stavbou a vlastním objektem radnice zaujímá dvůr, který je vůči komunikaci uzavřen vysokou zdí prolomenou vjezdem, který je vymezen dvěma jednoduchými sloupky. Předmětem ochrany je budova radnice čp.1, ohradní zeď dvora s pilířovou bránou a stodola a příslušný pozemek.