měšťanský dům

Zděný patrový objekt s dřevěnými vysokými lomenicemi v sedlové střeše je vystavěný na obdélném půdorysu, průčelním štítovým průčelím k severní straně do náměstí Svornosti. Štítové průčelí osově souměrné, zděné přízemí se třemi segmenty a skleněnou výplní, uprostřed se vstupními dveřmi, okna dělena svislými příčkami do čtyř polí. V 1. NP s trojicí sdružených oken, která jsou dělena do šesti polí, 1. NP a vysoký sedlový štít oddělen valbičkou s oplechováním. Vysoký štít dělen do tří pater, jednotlivá pole jsou předsazena, spodní pole štítu se třemi okenními osami, prostřední okenní osa dělena na osm polí, postranní okna menších rozměrů s dělením na šest polí a s okénky dělenými vodorovnou příčkou na dvě poloviny. Prostřední pole štítu je replikou okenních otvorů o menších rozměrech jako u spodního pole. Jednotlivá pole štítu jsou ukončena vodorovnými vyřezávanými latěmi, štít celodřevěný, svisle bedněný s přelištováním spar. Omítka zděného přízemí objektu hladká, klempířské prvky měděné. Východní okapová strana objektu (k řece) s přistavěnou provozní místností restaurace (penzionu) krytá valbovou střechou a odvětrávající kvádrovou věžičkou ve střeše. Zděná přístavba se dvěma segmenty se skleněnou výplní, nízká kamenná zeď do výšky 60 cm krytá betonovými deskami vymezuje prostor nádvoří k sezónní rekreaci. Prostor nádvoří v nároží uzavírá zděná omítnutá zeď se sedlovou stříškou krytou plechem, k řece se dvěma vstupními vraty (dveře dvoukřídlé, dřevěné). Od strany náměstí vystavěna vstupní brána z říčních valounů s otevřeným vstupním přímým dřevěným schodištěm do 1. NP. Vysoký štít (do dvora k jižní straně) pohledově neuplatněný, přízemí zděné, štít celodřevěný, se dvěma poli a okenními osami.