zámek

Areál zámku leží na severní straně obce. Přístupný je z rozcestí od kostela, kde stojí zámek, na který navazuje severovýchodním směrem panský dvůr. Areál je na jihu a jihozápadě obehnán ohradní zdí, otevřenou několika pilířovými branami. Sochařská výzdoba doplňuje zejména bránu před průčelím se sochami mouřenínů a bránu na jižní straně s ozdobnými kamennými vázami. Severovýchodně od zámku se rozkládal rozsáhlý panský dvůr, jehož jádrem je patrový barokní špýchar, na nějž navazují chlévy. Severně od špýcharu je kolmo umístěná stodola, z níž se dochovaly pouze obvodové zdi. Maštale na severní straně areálu zanikly. U jižní brány stojí přízemní, barokní, obytný dům dvora. Prostranství mezi jižní pilířovou branou a špýcharem je dnes obestavěno drobnými provozními objekty. Předmětem ochrany je budova zámku, severní křídlo zámku, ohradní zeď s branami, sochy mouřenínů, špýchar a příslušné pozemky.