měšťanský dům

Patrový řadový dům, v patře pětiosý a v přízemí tříosý, je směrem do ulice ukončen nízkou mansardovou střechu, orientovanou rovnoběžně s průčelím, prolomenou dvěma drobnými zdobnými vikýři. Směrem do dvora je zachován starší charakter dvou rovnoběžných střech. Historizující fasádu určuje plasticky bohatě ztvárněné rámování oken. Pět dřevěných oken s členěním do kříže a s ozdobným terčíkem v křížení je v krajních osách sdruženo do dvojic, střední osa je jednoduchá. Okna jsou rámována profilovanou šambránou a pilastry s dekorativní hlavicí. Pilastry, usazené na hranolových podstavcích, podpírají nadokenní římsu, která pak diagonálně vedeným krepováním přechází i do korunní římsy. Bohatě a hmotně působící rámy oken ukotvují horizontály říms - mezipatrová, podokenní i nadokenní. Parter plasticky člení hluboké, horizontálně vedené ryté linky. Bohatě profilovaná římsa je zdobená zubořezem. Dvorní fasádu člení dřevěná zasklená pavlač nesená kovářsky zpracovanými jednoduchými konzolami. Přízemí je zaklenuté; střední průchozí chodba je sklenutá plackovými klenbami, z části se dochovala jednoduchá výzdoba patek. V patře se dochovaly historické výplně otvorů, některé s původním kováním. Předmětem ochrany je dům čp. 14 a k němu náležející pozemek.