venkovský dům

Obytné stavení bývalé čtyřstranně uzavřené usedlosti, zděné z cihel, přízemní, na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou krytou bobrovkami. Nepodsklepeno. Štítové průčelí trojosé, ve štítě dvojosé. Omítky jsou hladké, vápenné, s širokými nárožními lisenami s mělkým kvádrováním, sokl z pískovcových kvádrů, římsa nad hladkým pásem vlysu nevýrazně profilovaná. Okna s kamennými parapety jsou osazena mírně ve špaletě, dvojkřídlá s trojdílným nadsvětlíkem, na boční fasádě jsou zachovalá šestitabulková okna v líci, s plochou šambránou. Veškerá plastická výzdoba je soustředěna na štítě: tvoří ji tři dvojice polosloupků s kuželovitým ukončením a mezisloupkovými výplněmi s lidově stylizovaným rostlinným ornamentem vyrůstajícím z "váz". Obě drobná stojatě obdélná okénka mají stuhové šambrány a parapet, navíc nad sebou ještě obdélný prázdný rámec.