fara

Obdélná přízemní částečně podsklepená budova s mansardovou střechou, volně stojící v zahradě. Zdivo cihelné, nahozené vápennou omítkou s nátěrem. Vstupní průčelí je pětiosé se vstupem uprostřed a s pilastry v nárožích a ve třetině délky. Vstup, mimo obdélného trojdílného nadsvětlíku, je zakryt jednoduchou dřevěnou přístavbou závětří, uvnitř kamenný portálek. Pilastry jsou hladké, v místě hlavic zdobené trojobloučkovým závěsem se střapci, diamantovým zubořezem a reliéfní kyticí, dole v místě patky opět ozdobný závěs. Okna dvojitá dvoukřídlá, osmitabulková, svojice oken vlevo do vstupu v mělké špaletě, vpravo od vstupu v líci fasády. Omítkové šambrány jsou ploché, ale obrysově vykrajované, zejména v nadpraží, kde je rozvinut motiv uší a klenáku do souvislého obrazce, propojeného s nízkou jemně profilovanou nadokenní římsou. Spodní část šambrány se po stranách také výkroji rozšiřuje, aby přímo navázala na parapetní vykrajované pole ve formě závěsu. Výzdoba parapetu zachována pouze u dvou oken vpravo od vstupu. Omítkový sokl je téměř nečitelný, průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa. Boční průčelí do ulice je trojosé, s obdobným členěním, avšak s výjimkou nárožních pilastrů jsou ostatní redukovány pouze na závěsy tvaru hlavice. U oken se nedochovala štuková výzdoba parapetů. Zadní podélné průčelí je nepravidelně dělené, v levé polovině s mladším přístavkem záchoda s pultovou střechou, vpravo od něj je pouze šestitabulkové okno v líci fasády, jež je zcela hladká, bez členění. Boční zahradní průčelí dvojosé s jednoosým zděným přístavkem vpravo. Okna stejného tvaru a členění jako na vstupním průčelí, avšak jen v obdélné hladké šambráně. Na přístavku je kombinovaná omítkahrubá vápenná s hlazeným orámováním. Mansardová střecha je vysazena na krátkých krakorcích stropních trámů se seříznutými čely. Mezistřešní dřevěná římsa má bohatou barokní profilaci. Ve hřebeni taškami kryté střechy jsou dva komíny, cihelné omítané osmiboké, s naznačenou hlavicí.