zámek

Areál zámku se nachází při rozcestí ve vsi, je dělen silnicí na Nebřich. Budova zámku stojí v J části areálu. SZ od zámku stojí dům čp. 2, na nějž navazuje při silnici kolmo k Z hospodářské křídlo čp. 47. Na protější straně dvora (S od zámku) stojí dům čp. 3 s chlévy v S části. Na SV podle silnice stojí dům čp. 37. Zámek je obklopen parkem obehnaným kamennou ohradní zdí. Ve dvoře S od zámku je v ose umístěna socha Vítězství. V parku se nacházejí socha hocha s loutnou, socha ženy se zajícem, socha ženy s hroznem, socha lovce s laní, socha chlapce s psíčkem (některé jsou u restaurátora) a 2 podstavce bez soch. Na V straně do areálu vklíněn hostinec čp. 4 s provozním objektem (prostředí kulturní památky), sklep hostince zasahuje do parku. Po S straně silnice na Nebřich stojí stodoly s kolnami. S od nich lesík obehnaný kamennou zdí (obora). Na její v straně stojí dům čp. 38 (prostředí kulturní památky). Předmětem ochrany jsou: zámek, dům čp. 2, hospodářské křídlo čp. 47, dům čp. 3, dům čp. 37, park, ohradní zeď parku s branou, socha Vítězství, socha hocha s loutnou, socha ženy se zajícem, socha ženy s hroznem, socha lovce s laní, socha chlapce s psíčkem, 2 podstavce v parku, obora s ohradní zdí a pozemky vymezeného areálu.