loreta

Na nevelkém pozemku (zbytek původních zahrad) přiléhajícím ke Kozelkově ulici, jihovýchodně od zámku je situován zhruba čtvercový dvůr s okosenými rohy, obklopený přízemními ambity, v jehož západním průčelí je umístěna předstupující vstupní patrová budova frontispicia s průjezdem uprostřed. Budovy jsou nepodsklepené, zděné převážně z lomové opuky, s cihelnými klenbami a dozdívkami, portál a část okenních šambrán z pískovce. Stavba je opatřena hladkými obnovenými omítkami (pův. vápenné) a rekonstruovanou barevností (tmavočervené plochy a bílé architektonické články). Střešní krytina pálená - bobrovky. V nádvoří jsou symetricky osazeny dva fragmenty pískovcových skulptur - sousoší putti s delfínem a torzo mužské postavy s rybou (Neptun??).