zámek

Rozsáhlý zámecký areál nepravidelného obdélného půdorysu se rozkládá na sev. okraji vesnice při hlavní silnici Příbram - Jince ve svažitém terénu, plynule klesajícím od J. k S. Areál se skládá z hlavní trojkřídlové zámecké budovy s přístavbou dalšího novějšího křídla s kaplí, bývalého správcovského domu situovaného při hlavní bráně východně od zámku a dlouhé obdélné novodobě přestavěné budovy někdejších stájí a chlévů SZ. od zámku, jež není předmětem ochrany. Ve vyvýšené poloze při záp. okraji areálu stojí samostatně novodobě adaptovaný menší tzv. panošský dům, který rovněž není předmětem ochrany. Zámek je obklopen ze všech stran rozlehlým přírodně krajinářským parkem, obehnaným z větší části ohradní zdí, zčásti novým drátěným a dřevěným plotem. Souvislé ohrazení je přerušeno dvěma pilířovými branami.