tvrz

Areál tvrze je situován na západní straně velkého hospodářského dvora, stojícího v jižní části obce. Zbytky vlastní tvrze se dochovaly v jihozápadní části areálu, který na straně severní uzavírá dvoukřídlá budova sýpky. K jejímu východnímu čelu je přisazena malá hospodářská budova, obsahující původní bránu dvora. Hlavní stavbou tvrze je vstupní pozdně gotická hranolová dvoupatrová věž tvrze, zastřešená mansardovou střechou. Jihozápadně od ní, za ohradní zdí, která vymezuje hranice pozemku, jsou zříceniny dalších staveb tvrze. Především je to zbytek zdiva nárožní části plochostropé budovy s opěrnými pilíři. Ve svahu pod ním, pod nárožím a blíže k věži jsou dochovány fragmenty spodních partií zdiva dvou hranolových bašt. Na jižní straně pod zříceninou jsou zbytky příkopu. Rozsah zbořené tvrze vymezuje na jižní, jihovýchodní i východní straně prudce stoupající svah segmentového půdorysného průběhu, který byl zřejmě vnějším svahem obvodového příkopu. V něm je východně od vstupní věže hluboký sklep. Předmětem ochrany je věž tvrze, zříceniny budov a opevnění (palác I), sklep, sýpka (palác II), přístavek s branou a pozemky vymezeného areálu. Součástí pozemků je ohradní zeď, tarasní zeď a mostek.