Praha-východ
Popovičky
Nebřenice
Chomutovice u Dobřejovic
baroko; klasicismus

anotace

Jednopatrový venkovský trojkřídlý zámek je součástí areálu s hospodářskými budovami a parkem. Klasicistní zámek byl postavený kolem poloviny 19. st., hospodářský dvůr pochází z r. 1830.

popis památkové hodnoty

Areál zámku v Nebřenicích vytváří ucelenou architektonickou i urbanistickou kompozici, dochovanou z velké části v autentickém stavu.

popis

Areál zámku čp. 1 je situován na návrší na odlehlém místě západně od obce. Samotný zámek stojí na severní straně areálu, na západní straně chlévy s hospodářskou částí, na jižní straně špýchar a přiléhající rozměrná stodola a na východní straně pozůstatky zdiva chlévů. Severovýchodně se rozkládá částečně upravený lesopark. Předmětem ochrany je areál zámku - zámek, stodola, chlévy, špýchar, park a pozemky vymezeného areálu.

• Kód CZ 10329, Nebřenice, ves, Chomutovice u Dobřejovic, Praha-východ, Středočeský kraj

• viz jednotlivé položky