zámek

Zámek je budova na půdorysu zhruba sférického trojúhelníka kolem nádvoří. Kolem je vodní příkop, přes který vedou dva mosty: na jihu a severozápadě. Jižně od zámku je předdvoří. Na jeho západní straně stojí patrová budova, na níž navazuje od západu patrový dům, při jejím jihovýchodním nároží je klenutá brána. Dvůr je na severu oddělen ohradní zdí, na východě plotem, ve dvoře stojí kašna. Jižně se rozkládá hospodářský dvůr s budovami po třech stranách, na západní straně s bránou. K zámku patří rozsáhlý výškově členitý přírodní park, jímž protékají potoky a uprostřed s rybníkem. Park je obehnán ohradní zdí s bránami. Na severní straně parku ve zdi je uzavřená brána, v níž je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. V místech, kde potok opouští park stojí vně parku most. Severozápadně od budovy zámku stojí domek zahradníka. V severní části parku jsou zbytky skleníku a terasa, po východní straně bazének a dvě kamenná sedátka. Kamenné stoly a sedátka jsou rozmístěny na několika dalších místech. V parku se nachází dalších pět mostů. Na východní straně parku je dále zřícenina domku, jehož pozemek je vystrčen z plochy parku a býval ohrazen samostatnou zdí. V parku před domkem byl zřízen rybníček rozdělený do čtyř částí. V parku, východně od kostela, při ohradní zdi, je hřbitůvek s náhrobky rodiny Nádherných a jejich zvířat. V parku jižně od hospodářského dvora bylo vybudováno letní kino, v severozápadní části parku novodobá plechová hala, které nejsou předmětem ochrany.