stodola

Velká roubená příčně průjezdná stodola obdélného půdorysu, orientovaná ve směru V - Z, stojí mimo vlastní dvůr východně od domu za procházející cestou. Roubená konstrukce spočívá na podezdívce z neomítaného lomového kamene, jejíž výška je podstatně větší u vých. části stavby. Hraněné trámy jsou v nárožích spojeny plátováním na dosti nepečlivou hrubě provedenou rybinu, zhlaví trámů se v nárožích nepravidelně přesahují. Spáry mezi trámy, místy značně široké, nejsou vyplněny mazanicí. Na řadě trámů jsou patrny stopy druhotného použití. Dochovaly se obě roubené oplotně, přepážky oddělující průjezdný mlat od postranních peren, zejména oploteň na záp. straně je relativně málo porušena. Konstrukce stodoly, dnes bez horního trámového ztužujícího věnce, je značně labilní a byla proto provizorně zpevněna v nárožích novými svislými železnými traverzami, částečně i kramlemi. V záp. polovině stavby na sev. a již. straně jsou malé čtvercové větrací otvory, proříznuté ve dvou sousedících trámech. Krov a střecha již dávno zanikly. Uvnitř stodoly bují náletová vegetace, křoví a plevel.