obytná budova

Dům na hákovém půdoryse je součástí řadové zástavby v nárožním situování. Má rysy tradičního uspořádání vnitřního prostoru se středovou síní, jizbou a komorou upravenou jak pro obytné, tak pro úložní potřeby. Hospodářské křídlo obsahuje chlévy. Uliční fasáda členěna při levém štítu zastřešeným průjezdem do dvora s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi osazenými do mírně segmentově vypjatého oblouku. Ve středním poli obytné části jsou situovány pravoúhlé jednokřídlé dveře akcentované profilovanou šambránou. Po stranách vstupu jsou vždy dvě sdružená pravoúhlá okna lemovaná širokou profilovanou šambránou. Okna osazená v líci zdiva jsou pravidelně členěna do 6 čtvercových tabulek. Hladká fasáda členěna nízkým soklem a završena podstřešní profilovanou římsou, která nese sedlovou střechu přecházející v nároží do polovalbové střechy. Střešní krytina pálená taška, bobrovka. Příčně napojené hospodářské křídlo na obdélném půdorysu je poměrně krátké, nečleněné a rovně ukončené, ve střešní partii je završeno hladkým štítem.