stodola

Stodola tvoří podélné hospodářské křídlo, zapojené na jedné straně do obvodové zástavby hospodářského charakteru, na druhé s volným štítovým průčelím při výýjezdu ze dvora do polí. Budova v historizujícím stylu, zděná z cihel, se sedlovou střechou na nízkém půdním polopatře, krytou raženými taškami. Podélné průčelí symetricky členěno dvěma širokými, segmentově zaklenutými vjezdy s bedněnými vraty na točnicích. Fasádu člení hladce omítaná pole s vraty, mezilehlé pole s větracími štěrbinami má hrubou omítku. Nízké, hladce omítané polopatro je prolomeno třemi dvojicemi větracích štěrbin. Štítové průčelí je symetricky rozděleno vystupujícími hladkými lisenovými rámy do tří svislých polí s hrubě strukturovanou omítkou, uprostřed členěnými svislým sledem větracích štěrbin s hladkými šambránami. Ve štítu jsou umístěna dvě shodná okna zaplněná režnou cihelnou mříží. Neobvyklým detailem jsou dřevěné závlače táhel propojené s prostorem podkroví.