kaple Panny Marie Lurdské

Na severovýchodním okraji parku je umístěna nemocniční kaple, jejíž pohledová strana byla vkomponována do siluety stromového parteru vrchu Klucanina. Výrazně abstrahované, avšak ostře „řezané“ gotické kontury stavby v podobě stupňovitě gradovaného průčelí, lomených záklenků oken a vstupu, trojbokého závěru a výrazných opěráků, je v exteriéru zvolněno barokně pojatými křivkami soklu schodiště, akcentovaného v nárožích mušlovitě zaoblenými vázami. V interiéru jsou osazeny dlaždice s geometrizovanými hvězdicovitými útvary s prázdným středem modré barvy. Necková dřevěná klenba modrošedé barvy je doplněna výrazně naznačeným žebrovím žluté barvy. Vnitřní obvod zdí je akcentován přízedním dřevěným táflováním. V trojbokém mělkém závěru je umístěn neogotický oltář.