zahrada

Před západním průčelím byl roku 1800 ještě prostor barokní zahrady. Barokní zahrada v 19. stol. přírodně upravena výsadbou stromoví, stejně jako části parku severně a východně od budovy zámku. Poslední úpravy z roku 1967, navržené akad. arch. Habětínem, představují opět pravidelné členění zahrady na obrazce (západně od zámku). Na západní straně jsou na ohradní zdi umístěny tři kusy empírových váz, vycházejících z antických vzorů. Jsou vysoké 3,5 m, zhotovené z pískovce v roce 1796. Na uvedené zdi je umístěn i soubor 4 barokních soch antických božstev, z autorského okruhu sochařské dílny rodiny Pacáků, o výšce 2,5 m, zhotovené z pískovce v roce 1730 a na severní straně ohradní zdi jsou umístěny dvě pískovcové sochy vysoké 2,5 m - socha Marta a socha Minervy (autor V.Hendrych 1796). V jižní části pravidelné zahrady je vstupní kovová dvoukřídlá brána o výšce 3,5 m. Spodní část křídel pokryta plechem, horní část jako mříž z litinových tyčí, které jsou nahoře ukončeny stylizovanou lilií. Mezi jižním rohem budovy zámku a západním rohem pivovaru kovový plot výšky 165 cm. Pole plotu z plného čtyřhranu, sloupky pískovcové. Pravidelně upravená zahrada ohrazena na jižní straně plotem v podobě kovové mříže z litinových tyčí výšky 180 cm. Tyče nahoře zdobeny motivem lilie, sloupy litinové, podezdívka kamenná. Dále je tato část zahrady na západní a severní straně ohražena kamennou ohradní zdí z opuky, neomítanou, nahoře krytou pískovcovou deskou.