pivovar

Dvoupodlažní hranolová budova bývalého pivovaru stojí na západním okraji náměstí, pod terénním zlomem využitým pro zbudování vinných sklepů. Protáhlý půdorys budovy je ve své většině jednotraktový a obsahuje tři na sebe navazující parcelní čísla oddělená štíty. Kratší strany jsou opatřeny vysokými strmými štíty, podobně strmá byla rovněž sedlová střecha, nyní (jaro 2021) pro havarijní stav snesená a nahrazená provizorním zastřešením. Fasády jsou bez architektonického členění, obsahují řadu nepravidelně rozmístěných okenních a vstupních otvorů, stejně jako zazdívek. Toto rozložení odpovídá funkci budovy a jejím změnám (sýpková ležatě obdélná okna). Část otvorů má segmentové záklenky. V přízemí se nachází několik prostor s valenými klenbami se styčnými trojbokými výsečemi s vytaženými hřebínky svedenými do centrálních pilířů, jinde jsou výseče nestyčné, rovněž s hřebínky. Patro je plochostropé, zčásti upraveno na sýpku s trámovým stropem.