štola Starý Martin

Jedná se o staré uzavřené důlní dílo, ve kterém byl těžen zejména cín. Jediný vstup do štoly je umístěný při místní komunikaci z Krupky do Fojtovic. Samotné důlní pole je umístěno pod vrchem Komáří vížka, kde sleduje žílu Lukáš. Toto pole je se svou směrnou délkou 2 km zřejmě nejdelší cínovou žílou ve střední Evropě. Starý Martin přímo navazuje na dědičnou štolu Dürrholz, která byla budována od 15. století pro odvod vody z důlního revíru a na kterou byl napojen v průběhu 19. století. Portál štoly je nový a byl osazen při znovuotevření štoly v roce 2000. Kovové výztuže a dřevěná pažení ve vstupní části štoly pocházejí také až ze zmáhání štoly v roce 2000. Oproti nim jsou vysoce cenná kamenná založení při stěnách chodeb, která dokládají způsob zakládání typický pro Krušné hory.