panský dům s mlýnem

Torzo patrového objektu uzavírajícího areál od severozápadu. Fasáda je koncipována na 11 nepravidelně umístěných okenních os, jejichž současné rozvržení je výsledkem řady úprav a přestaveb. Stavba byla původně patrová, z mlýnice se dochovaly pouze obvodové zdi. Jihozápadní fasáda je v podstatě dvouosá, další dvě osy ovšem obsahovaly nárožní arkýře, z nichž jeden je zcela odstraněn, druhý zachován fragmentálně. Severozápadní fasáda má 12 os, jsou však opět velice nepravidelné, částečně zazděné nebo přezděné. V severní části fasády jsou z kamenů vystavěny čtyři otvory pro mlýnská kola. Poslední, severovýchodní fasáda, má pouze jednu okenní osu. Přízemí bývalé panské budovy je zaklenuto valenými klenbami se styčnými výsečemi a křížovými klenbami; hrany jsou vytaženy do hřebínků. Obdobně je zaklenuta rovněž část patra, jehož většina je již bez stropů.