pavilon ČD

Menší pavilon je situován při vjezdu do areálu, byla zde čerpací stanice pro České dráhy. Opět kruhový půdorys ovšem výrazně menšího průměru, s plochou zvonovitou kopulí krytou asi zinkovým plechem, s lucernou ve vrcholu.Vnější podoba přebírá členění pavilonu Vrbovka, v pásu oken jsou zachovány původní skelněné výplně z atypických dutých foukaných tvarovek typu Falconier. Dveře jsou dvoukřídlé, výplňové, bez dekorací, z rubu hladce oplechované, nad nimi omítkový reliéf třebovského kohouta. Interiér je hladce omítaný, římsa s motivem vejcovce je barevně pojednána modro-červeno-okrově. V betonové podlaze je mříž odtoku, strojní zařízení nedochováno. Zevně na boku stavby je připevněna kovový štítek provádějící firmy.