měšťanský dům

Zděný podsklepený dům o dvou nadzemních podlažích v řadové zástavbě, kryt sedlovou okapově orientovanou střechou s původně pálenou krytinou. Uliční čtyřosá fasáda akcentována postranními jednoosými mělkými rizality, které rámují pilastry vysokého řádu zčásti kanelované s plochou hlavicí. Pilastry nesou vysoké kladí s korunní římsou. Přízemí v pravé krajní ose prolomeno půlkruhově ukončeným vstupem s kamenným portálkem. Kamenné ostění protálu zdobeno v ploše patky dříku lineárním kazetováním. Nad zalamovaným překladem půlkruhový záklenek s vrcholovým klenákem, doplněným mušlí. Vstupní dvoukřídlé dveře se středovým poutcem zdobeny kazetami s geometrickým dekorem, prosklený nadsvětlík vějířovitě dělený lištami. Okenní otvory parteru přeřešeny ve středu s obdélným děleným výkladcem. V krajní ose osazeno novodobé dělené okno s výdejovým okénkem. V úrovni druhého nadzemního podlaží osazena obdélná dvoukřídlá desetitabulková okna. Dvorní fasáda hladká v přízemí předsazena novodobu přístavbou s pultovou střechou. Přístup zajištěn jednokřídlými dveřmi, Okenní výplně dělené vícetabulkové.