měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům v uliční frontě, postavený z kamenného a cihelného zdiva a omítnutý tvrdou břízolitovou omítkou šedé barvy, střecha sedlová, podélná s uličním průčelím, krytá eternitem, dvorní křídla se střechami pultovými. Průčelí je tříosé, členěné pravoúhlými okny, ve druhém patře olištovanými plochými šambránami, přízemí obložené opukovým obkladem, na kordónovou římsu navazují ploché pilastry, nesoucí jednoduchou korunní římsu. V levé a pravé okenní ose pravoúhlé vstupy s kovovými prosklenými dveřmi, v ose pravoúhlý kovový výkladec. Zadní pravá boční část členěna pouze nepravidelně prolomenými pravoúhlými okny, fasáda se zbytky omítky, zadní průčelí do ulice Na hradbách jednopatrové, šestiosé, hladké, okna pravoúhlá, v přízemí široký vstup se segmentovým záklenkem, korunní římsa profilovaná. Interiér na principu hloubkového trojtaktu a předního hlavního a zadního domu, v zadní části je dvůr obklopený pavlači s prsténkovým litinovým zábradlím. V levém traktu vstup do domu s valenou klenbou s lunetami, střední a pravý trakt upraveny na prodejnu, vpravo s hloubkově situovanou valenou klenbou s lunetami, v ose se stlačenou valenou klenbou. Prostory v dalších patrech jsou plochostropé. Sklepy jsou rozdělené na dvě samostatné části spojené úzkými chodbami, zaklenuté z části kamennými, a částečně cihelnými valenými klenbami. V přední části malé příčné prostory, v zadní části větší hloubkové dispozice ve tvaru L.