měšťanský dům

Řadový, patrový, zděný, dům s dvorním křídlem, které není předmětem památkové ochrany. Dům je vybudován na půdoryse nepravidelného lichoběžníku, o délce hlavního průčelí cca 16,7 m, dvorního průčelí cca 10,8 m a hloubce měnící se v rozpětí cca od 11,5 m do cca 15,5 m. Hlavní průčelí je šestiosé o nepravidelném rytmu. Výrazným horizontálním prvkem fasády mimo původní korunní profilovanou římsu, je pásový výkladec představěný před celé přízemí, zakončený kladím, s nápisovým vlysem a mohutnou římsou. Okna v patře jsou ven otvíravá, osazená do líce, dělená na čtyři tabulky. Kolem oken, barevně sdružených do ploch po dvou, jednom a třech oknech, jsou obdélné plošky rámované úzkou páskou, ve kterých se nad sebou nachází tři protnuté páskové půlkruhy. Okno je rámováno úzkou profilovanou šambránou. Nad ním se nachází štukový motiv mušle, osazený do palmety. K ní se otáčí po stranách umístění dvouocasí hadi. Dvornímu průčelí dominuje trojúhelníkový štít se dvěmi patry v podstřeší. V uličním průčelí se neprojevuje, neboť příčná sedlová střecha je zvalbená, a v rovině valby jsou k ní připojené kolmé spojovací sedlové střechy. Dvorní průčelí je hladké s výplněmi otvorů z různých období. V nepravidelném rozmístění okenních os lze rozpoznat snad záměrnou snahu střídat v jednotlivých podlažích nad sebou otvor a plnou stěnu. Nad vstupem ze dvora se nachází v patře nástupní dveře na pavláčku, tvořenou betonovou deskou, která komunikačně propojuje patro hlavní budovy s terasou nad dvorním křídlem. Vlevo od dveří v přízemí je vstup na schodiště do sklepa. Dispozici domu tvoří zřejmě příčný hloubkový dvoutrakt, přičemž třetí trakt, který se projevuje pouze při uličním průčelí a kvůli zužujícímu se půdorysu vprostřed domu zaniká, je připojený zleva. Tento trakt sklenutý valenou klenbou s jedním párem lunet byl rozdělený dodatečně příčkou na chodbu a drobnou prodejnu. Chodba se pak láme vpravo a napojuje na chodbu vedoucí pravou polovinou středního traktu. Tato chodba, která ústí do prodejny při uličním průčelí, je sklenutá stlačenou valenou klenbou a je z ní přístupné dvouramenné, točité schodiště do patra, se stupni opatřenými terasem. Prodejna v přední části traktu je sklenutá valenou klenbou se styčnými lunetami, jejichž náběhy jsou kvůli prolomení výkladce částečně zkrácené. Tento prostor je propojen otvorem k obvodovým zdem, opatřený průvlakem, s místností v pravém traktu, která je plochostropá. V pravém traktu při dvorním průčelí leží místnost sklenutá dvěma poli pruské placky na stlačený pas. Vzepětí klenby je zdobené štukovým kruhy, spodní líc pasu dvěma štukovými pásky. Nad schodištěm do sklepa leží komora, využívaná jako kotelna, sklenutá stlačenou valenou klenbou. Ve všech místnostech 1. patra jsou na fabionových stropech zachovány štukové rámy tvořené profilem většinou oválného průřezu. Centrální síň je zaklenutá. Pod pravým traktem při uličním průčelí je vyhloubený sklep s valenou cihelnou klenbou, která je vprostřed prostoru podepřená mohutným zděným pilířem.