socha sv. Jana Nepomuckého

Těsně u stěny severozápadního nároží kostela stojící socha zhotovená z maletínského pískovce, vysoká cca 4,5 m; novodobý ve předu rozšířený a zaoblený plint je usazen na betonovém základu a má rozměry 154x146 cm. Postament, který je v celé výšce na přední i zadní straně rozšířen, má hranolový sokl, dřík se směrem vzhůru zužuje a je zakončen profilovanou římsou. Na přední straně soklu je letopočet „1868“, dřík je pokryt mřížkovou a páskovou ornamentikou a závěsy zvonkových kvítků a stylizovaného perlovce, na přední straně je v oválné kartuši reliéf s výjevem shození světce z pražského mostu do Vltavy, na zadní straně je nápis: „Renov. 1933“. Na římse postamentu jsou masivní oblaka s okřídlenou hlavičkou v přední části, z oblak vyrůstá podnož na které stojí v kontrapostu pravé nohy socha sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti a v tradičním ikonografickém provedení. Biret drží v pravé ruce, krucifix svírá levicí u ramene, rocheta je lehce rozevlátá doprava, klerika splývá dolů v měkkých záhybech. Ve svatozáři kolem světcovy hlavy je pět zlacených hvězdiček.