měšťanský dům

Řadový, zděný, dvoupatrový dům s okapově orientovanou sedlovou střechou o mírném sklonu, vybudovaný na zhruba obdélném půdorysu o šířce cca 6 m a hloubce cca 28,4 m. V přední části je objekt dispozičně zúžen na úkor vlevo stojícího domu. Fasáda je členěná dvěma okenními osami. Hlavním horizontálním prvkem je parapetní římsa pod okny v 1. patře, kordonová římsa mezi 1. a 2. patrem a korunní římsa. Mezi parapetní a kordonovou římsou je nárožní rustikovaná lizéna. Parapetní římsa je mírně vysazená nad obdélnými poprsněmi s obdélným zrcadlem. Je profilovaná dvěma podvaly a plochým předsazením. Kordonovou římsu tvoří plochá lišta s dvěma jemnými ústupky při spodní hraně. Korunní římsa je řešená předsazením a zešikmením čela. Plochu přízemí zaujímá dřevěný výkladec. Vstupní dveře, situované v jeho levé části uzavírají předsíňku, z níž je přístupný jednak obchod, jednak vlastní dům. Nad okny v prvním patře jsou mohutné trojúhelníkové frontony. Okna ve druhém patře mají jednoduchý parapet a přímou nadokenní římsu. Úprava přízemí si zachovává podobu z roku 1919, obě horní patra jsou klasicistní, později nevhodně upravená. Dvorní průčelí je tříosé. V přízemí zaujímá první a druhou osu prosklený tvor ze zadní komory, ve třetí ose je dvorní vstup. Otvory jsou opatřené plochými paspartami. Dispozici domu tvoří hloubkový příčný dvoutrakt, zřejmě staršího původu, který přechází přibližně vprostřed domu v trojtrakt s původním, ještě barokním schodištěm. Ve dvorní části má však dispozice znovu starší podobu s úzkou chodbou do dvora a komorou vpravo. Přední část je částečně plochostropá, částečně sklenutá pruskou plackou. Vprostřed domu mají chodby segmentovou klenbu. Zadní komora je sklenutá mírně stlačenou valenou cihelnou klenbou. Interiér je dosti tvrdě modernizovaný. Jedná se zejména o nevhodné obklady ze zlomků kamenných desek a úpravu povrchů stěn maltovým špricem. V patře i mezipatře se základní schéma dispozice opakuje, místnosti jsou plochostropé. Schodiště je přímé, dvouramenné s kamennými stupni. Madlo nesou jednotlivé litinové pruty, ve třetinách s volutami a akanty. Schodiště prosvětluje prosklený prosklená plocha ve střešní rovině. Sklep je přístupný z chodby v přízemí. Skládá se ze dvou příčně řazených prostor při dvorním průčelí, ke kterým vede chodba. Od schodiště ústí lomený otvor. Klenby obou suterénních místností jsou lomené, kamenné. Pod střední částí je další sklípek s polokruhovou, snad cihelnou klenbou, tedy zřejmě mladší, než oba zadní. V části historické parcely vedoucí do ul. Hanácké stojí památkově nehodnotné garáže.