kříž

Na jednoduché obdélníkové základně čtyřboký tvarovaný sokl s bočními křídly dole stočenými do volut. Na přední straně soklu reliéf Piety, na bočních stěnách mušle. Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou, na ní pylon, na jehož přední části jsou reliéfy zkřížených důtek s metlou, nad nimi zkřížená kopí, jedno s nabodnutou houbou. Ve vrcholu kříž s patkou a jednoduchými rameny. Na patce reliéf hořícího probodeného srdce. Tělo Krista má hlavu skloněnou k pravému rameni, bederní rouška svázána uprostřed. Nohy přibity jedním hřebem. Nad hlavou nápisová blána „IN / RI“. Na přední straně základny vyryt letopočet „1834“. Rozměry: půdorys spodní části soklu – 95 x 75 cm, výška soklu - 200 cm, výška pylonu - 160 cm, výška kříže - cca 130 cm.