kříž

Na jednom kamenném stupni je nízký hranolový podstavec složený ze širšího soklu, který přes profilaci přechází do zúžené části, která je naspodu konvexně rozšířená, a z horní profilované vyložené římsy. Na zadní straně podstavce je letopočet 1767. Na podstavci je vysoký hranolový pylon s profilovanou patkou, zakončený malou římsou. Střední část podstavce i pylon jsou zdobeny rytými rámy. Vlastní kříž má liliové zakončení, tělo Krista je z kovu, prověšené ve tvaru Y, hlava zvrácena dozadu a k pravému rameni, bederní rouška přepásána provazem kolem boků, nohy přibity dvěma hřeby. Nad hlavou list s nápisem INRI, v kovu. Materiál pískovec, půdorysné rozměry stupně 154 x 150 cm, podstavce 87 x 87 cm, výška podstavce bez stupně 155 cm, celková výška bez stupně cca 4,7 m.