kříž

Na dvoustupňovém betonovém soklu čtvercového půdorysu je upevněn litinový kříž na podstavci půdorysu kříže. Postavec je členěn na hladký sokl, střední část s volutami na všech čtyřech stranách a vyloženou římsou nahoře. Na podstavci je vlastní kříž s tělem Krista s osmibokou patkou a rameny zdobně ukončenými. Tělo Krista má hlavu skloněnu k pravému rameni, pravá noha je překřížena přes levou, bederní rouška svázána na pravém boku, nad hlavou list s nápisem INRI. Na přední straně podstavce německý nápis plasticky vystupující: „In / diesem / Zeichen / wirst du / siegen!“, na levé straně nápis: „Im / Kreuze / unser Heil!“, na pravé straně nápis „Christus / unsere / Hoffnung“, na zadní straně nápis: „Errichte- / ten / KLARA / MÜLLER / No 49. / v. Brodek, / MATHIAS / GRÖPEL / No 99. / v. Döschna / und / milde Wolfhater / 1877.“. Nápisy jsou v obdélných vpadlinách, dole je plastický květ, nahoře akantový list. Dekorativně plasticky zdobeny jsou i plochy na volutách podstavce.