poštovní přepřahací stanice

Přízemní zděný, omítaný, nepodsklepený objekt obdélného půdorysu, situovaný delší stranou rovnoběžně s komunikací, krytý sedlovou odstupněnou střechou s trojúhelníkovým štítem s profilovaným rámováním nad osou uličního průčelí. Hladké fasády členěné jednoduchým soklem, pravoúhlými obdélnými okny a profilovanou korunní římsou. Uliční fasáda s 8 okenními osami, dvorní s jednoduchým pravoúhlým vstupem, boční s římsou krytou šikmou stříškou a s vysokými štíty se 2 půlkruhovými okénky se středním zděným pilířkem. Ve štítu uličního průčelí osazena břidlicová tabulka s iniciálami jména posledního poštmistra Otto Brosche a s letopočtem 1837. Stavba půdorysně členěná kolem centrální chodby s trámovým stropem v delší ose objektu, na kterou jsou komunikačně napojeny ostatní plochostropé prostory a do které ústí i vstupní klenutá hala při dvorním průčelí. Vlevo od haly schody na půdu. Stavba z 80. let 18. století, při tzv. císařské silnici budované v letech 1782-1787 spojující Vídeň s Olomoucí a Krakovem, obnovena v roce 1837 a upravována v 90. letech 20. století.