měšťanský dům U zlatého psa, U černého psa, U zlatého beránka

Třípodlažní trojtraktový řadový objekt s pravým a zadním jednotraktovým dvorním křídlem. Podsklepen zcela pod uliční čárou dvěma mohutnými sklepy, levým protaženým do zadního čtvercového sklepa s nosným sloupem uprostřed. Přízemí hlavního objektu je v přední části trojtraktové se středním průjezdem, rozděleným na samostatnou obchodní místnost a úzkou vstupní chodbu, klenutou historizujícími lomenými oblouky, ukončenými v renesančních čabrakových patkách, na níž navazuje trojramenné secesní schodiště s kovovým zábradlím a zaklenutý průchod do dvora, zakončený vstupním portálkem s lomenou gotickou klenbou. Obchod po pravé straně je plochostropý, na něj navazuje obdélná místnost, klenutá renesanční křížovou klenbou vytaženou do hřebínků a další, valeně klenutá místnost s trojúhelnými výsečemi. Levý a střední trakty jsou klenuty valenými křížovými klenbami do pasů. Patro je trojtraktové s místnostmi situovanými do náměstí, zdobenými na rovných stropech bohatou štukovou výzdobou, doplněnou barokními malbami, bohatě zdobenými dveřními zárubněmi. Ve střední místnosti do dvora je zachována původní gotická žebrová klenba kaple a napravo valená klenba. Ostatní patra jsou plochostropá. V pravém a levém traktu jsou ve střední části zachovány světlíky. Krov je tvořen stojatou stolicí, střecha je sedlová. Levé dvorní křídlo je jednotraktové, částečně podsklepeno valeným sklepem, přístupným samostatným schodištěm ze dvora. Přízemí je zaklenuto valenými křížovými klenbami, patra jsou plochostropá, přístupná samostatným podkovovitým schodištěm a na kamenných krakorcích nesoucích vysunutou pavlač. Pavlač v druhém patře je nesena secesními kovovými krakorci. Zadní dvorní křídlo je jednotraktové, ostatní patra jsou plochostropá. Dvorní křídla mají střechy pultové. Dvorní fasáda hlavního objektu je jednoduchá, hladká, v dolních dvou patrech trojosá, v druhém patře čtyřosá. Fasáda do náměstí je v horních patrech šestiosá, v parteru je čtyřosá. Po pravé straně tvořena dvěma novodobými obdélníkovými výkladci, středním obdélným vstupem s bohatou historizující štukou ve vrcholové části, nesoucí v kartuši boží oko s hlavičkami andílků po stranách. Po pravé straně je vstup do prodejny tvořen původním středovým renesančním kamenným portálem. Portál je zdoben kvádrováním s hlavou lva ve středním klenáku a vystrčenými hlavičkami dvou fousatých mužů ve cviklech. Nad nimi je vytesán nápis: DAS.HAVS.ERBAVT.WART.VON.MIR. HANS.ECKHARDT.ANNO.DOMI.1597 a završen jednoduchou profilovanou římsou. Přízemí je zdobené jednoduchou vodorovnou bosáží. V patře je po pravé straně mezi okny umístěna plastika sedícího černého psa z boku na podstavci zdobeném rokajovou kartuší, nesoucí letopočet 1907. Obdélná okna pater jsou zdobena jednoduchou profilovanou štukou, na níž v prvém a druhém patře jsou posazeny profilované nadokenní římsy, zdobené odstupňovanými klenáky a listovým motivem.