kříž

Na čtvercové základně dvakrát odstupňovaný sokl. Na soklu pylon, vrcholící lomeným obloukem s gotickou kružbou. Na přední (JV) části pylonu reliéf P. Marie Bolestné. Z pylonu vyrůstá kříž s korpusem. Tělo Krista prověšeno do Y, hlava skloněna k levému rameni, bederní rouška svázána uprostřed těla, nohy přibity dvěma hřeby. Nad hlavou nápisová páska I.N.R.I.. Na přední (JV) straně druhého stupně soklu nápis: „Pochválen buď Pán JEŽÍŠ KRISTUS!“, na zadní (SZ) straně pylonu: „Ke cti a chvále Boží věnovala FRANTIŠKA ZEDNÍKOVA 1898“. Sign. na přední (JV) straně základny vpravo: „J. Bernauer“. Rozměry: základna (šířka x hloubka x výška) – 100 x 100 x 25 cm, sokl 1. stupeň – 70 x 70 x 35 cm, sokl 2. stupeň – 57 x 57 x 55 cm, výška pylonu – 200 cm, výška kříže – cca 135 cm.