socha sv. Jana Nepomuckého

Na jednostupňové základně sokl čtvercového půdorysu s okosenými hranami, do poloviny vyrůstajícími z půljehlanu, vrcholící zvonovicí. Ze soklu vyrůstá pylon složený z několika částí – patky (kazetování, rovná plocha, obloun), vlastního pylonu s motivem lomeného oblouku na všech stěnách a kazetováním v horní části a římsy s krenelováním. Na přední (V) straně nápis: „Svatý JENE Nepomucký oroduj za nás“, na zadní (Z) straně: „Nákladem manželů JOSEFA a FRANTIŠKY MALÍŠEK 1877“. Na levém (J) boku v dolní části pylonu: „V Kroměříži F.Krejčiřík“. Socha světce stojí na oktogonálním plintu. Prostovlasá hlava s plnovousem je mírně pootočena k žehnající pravé ruce. Kolem hlavy svatozář s pěti hvězdami. Světec je oděn v kleriku, zřasenou albu, štolu a mozetu. Kolem krku má korále a zavěšený medailon. Rozměry (šířka x hloubka x výška): základna – 135 x 135 x 20 cm, sokl – 80 x 80 x 60 cm, výška pylonu – 175 cm, výška sochy – 170 cm.